mk

mk

Tuesday, October 18, 2011

I like gosip… u like tak???

Share it Please

Assalamu’laikum kengkawan… haaaaa, nama eden ialah mamat gossip a.k.a mulut laser & celupar or mamat potpet.. sebut betul-betul, “potpet” bukan “petpot”… huhu..

Alahai mamat gossip, apalah yang di karutkan ni? Haaaa, kita semua mesti suka gossip kan, gossip pasal artis, pasal cerai berai, pasal zina, pasal khalwat, pasal rumah tangga orang jatuh bangun, pasal I labi u and u labi-labi air, pasal cerita orang-orang hot dan sebagainya.. pendek kata kita suka yang hoooooooooooottt je…

Jadi pada kesempatan ini mamat gossip nak bergosip sikit, manusia nie lebih hoooooottttt dari artis yang korang kenal, lebih sensasi dari manusia yang kat dalam majalah-majalah  Mangosteen dan segala bagai…

Tapi siapakah gerangan orang yang tidak bertuah itu?? Mungkin anda, mungkin mamat yang mulut celupar nie, ataupun mungkin anda di luar sana..

Tanpa membuang masa mari mamat celupar mulakan cerita, tapi ni gossip betu2l ye, bukan tipu-tipu.. haaaaa.. nanti akan ada manusia yang terlalu popular, kat dunia dia rileks je tapi kat akhirat fuuuuuuuuyoohhhhh, popular 2, lebih popular dari salleh yaacob I follow.. huhu.. orang ini ialah perempuan yang  mendedahkan kecantikan mereka @ tidak menutup aurat dan seangkatan dengannya, betul.. xcaye kew??? Nie buktinya…

Sayidina Ali ra menceritakan suatu ketika melihat Rasulullah menangis manakala ia datang bersama Fatimah. Lalu keduanya bertanya mengapa Rasul menangis.

Beliau menjawab, “Pada malam aku di-isra’-kan, aku melihat perempuan-perempuan yang sedang disiksa dengan berbagai siksaan. Itulah sebabnya mengapa aku menangis. Karena, menyaksikan 
mereka yang sangat berat dan mengerikan siksanya.

Putri Rasulullah kemudian menanyakan apa yang dilihat ayahandanya. “Aku lihat ada perempuan digantung rambutnya, otaknya mendidih.

Aku lihat perempuan digantung lidahnya, tangannya diikat ke belakang dan timah cair dituangkan ke dalam tengkoraknya.

Aku lihat perempuan tergantang kedua kakinya dengan terikat tangannya sampai ke ubun-ubunnya, diulurkan ular dan kalajengking.

 Dan aku lihat perempuan yang memakan badannya sendiri, di bawahnya dinyalakan api neraka. Serta aku lihat perempuan yang bermuka hitam, memakan tali perutnya sendiri.

 Aku lihat perempuan yang telinganya pekak dan matanya buta, dimasukkan ke dalam peti yang dibuat dari api neraka, otaknya keluar dari lubang hidung, badannya berbau busuk karena penyakit sopak dan kusta.

Aku lihat perempuan yang badannya seperti himar, beribu-ribu kesengsaraan dihadapinya. Aku lihat perempuan yang rupanya seperti anjing, sedangkan api masuk melalui mulut dan keluar dari duburnya sementara malikat memukulnya dengan pentung dari api neraka,”kata Nabi.

Fatimah Az-Zahra kemudian menanyakan mengapa mereka disiksa seperti itu?

Rasulullah menjawab,

“Wahai putriku, adapun mereka yang tergantung rambutnya hingga otaknya mendidih adalah wanita yang tidak menutup rambutnya sehingga terlihat oleh laki-laki yang bukan muhrimnya.

Perempuan yang digantung susunya adalah istri yang ‘mengotori’ tempat tidurnya.

Perempuan yang tergantung kedua kakinya ialah perempuan yang tidak taat kepada suaminya, ia keluar rumah tanpa izin suaminya, dan perempuan yang tidak mau mandi suci dari haid dan nifas.

Perempuan yang memakan badannya sendiri ialah karena ia berhias untuk lelaki yang bukan muhrimnya dan suka mengumpat orang lain.

Perempuan yang memotong badannya sendiri dengan gunting api neraka karena ia memperkenalkan dirinya kepada orang yang kepada orang lain bersolek dan berhias supaya 
kecantikannya dilihat laki-laki yang bukan muhrimnya.

Perempuan yang diikat kedua kaki dan tangannya ke atas ubun-ubunnya diulurkan ular dan kalajengking padanya karena ia bisa shalat tapi tidak mengamalkannya dan tidak mah u mandi junub.

Perempuan yang kepalanya seperti babi dan badannya seperti himar ialah tukang umpat dan pendusta. Perempuan yang menyerupai anjing ialah perempuan yang suka memfitnah dan membenci suami.” Mendengar itu, Sayidina Ali dan Fatimah Az-Zahra pun turut menangis.

Perempuan seksi = racun dunia! Jahat mulut mamat gossip… aihhh, nama lagi mulut celupar.. haha..

Lepas tue ada pulak manusia yang suka membawa khabar-khabar angin dan cerita palsu, tapi mamat celupar xcerita yang palsu k… jadi, yang mulut-mulut cam dodol nie pon akan popular satu hari nanti…. Huhu.. yeke mamat??? Iyolah… huhu..

..dan janganlah setengah kamu mengumpat setengahnya yang lain. Adakah  seseorang dari kamu suka memakan daging saudaranya yang telah mati?  (Jika demikian keadaan mengumpat) maka sudah tentu kamu jijik  kepadanya.    (Qur'an 49:12)

Rasulullah bersabda kepada Imam Ali: “Ya Ali! Jika seseorang  mendengar seorang saudaranya diumpat, tetapi beliau tidak  menghalangnya jika mampu, maka Allah akan memalukannya di  akhirat nanti.”  [Al-Hurr al-`Amili, Wasa'il al-Shi`ah, jil. 8, hadis no. 16336]

Abu Dzar bertanya kepada Rasulullah: “Ya Rasulullah, apa itu Gheebah?”  Baginda menjawab: 
“Ia adalah kata-kata yang dibenci oleh saudara mu.”  Abu Dharr berkata: “Bagaimana jika apa yang dikata  itu benar?” Baginda menjawab: “Jika benar maka itu adalah gheebah, jika tidak maka itu  menjadi fitnah.” [Al-Hurr al-`Amili, Wasai'l al-Shi`ah, vol. 8, hadith no. 16312]

And then. Ada plop golongan satu lagi nie.. fuh memang terbaik laaaa hoooottt dia.. sape mamat??? Nama dia golongan yang meninggalkan solat… betul ke mamat?? Bukan kew benda baik senang buat?? Alaaa, yang snangnye adalah solat, yang susahnye nak menggerakkan solat… huhu.. jangan tinggal solay yer..

Alaaaaa, mamat dah ngantuk, sok jelah kita sambung gossip k.. huhu… teruakan dengan mamat untuk mengetahui gossip-gosip yang telah di ketahui tapi diberitahu kembali.. trade mark gossip kita jangan lupa k.. “lala, biar pedas sampai kebas”

No comments:

Post a Comment

Designed By xxx |